مجله سلامتی

حجامت برای چه کسانی ممنوع است؟

در طب سنتی یک سری اصول برای حفظ تندرستی افراد مورد تاکید است، از جمله این‌ها اصول شش گانه تندرستی است که شامل تغذیه، خواب مناسب، فعالیت بدنی، کنترل استرس و حالت‌های روحی، روش‌های پاکسازی بدن و آب و هوا است.

حجامت خطرناک است؟

حجامت یکی از روش‌های پاکسازی بدن است که جزیی از اصول پیشگیری و درمان در طب سنتی محسوب می‌شود و تقریبا در مراحل انتهایی کار قرار دارد، به این صورت که افراد ابتدا برای بهبود سلامت خود باید بحث تغذیه، خواب، فعالیت بدنی، کنترل استرس و… را انجام داده و سپس اقدام به استفاده از روش‌های پاکسازی بدن از جمله “حجامت” کنند.به طور کلی دو نوع حجامت عام و حجامت عضوی گفت: در حجامت عام خون‌گیری از بین دو کتف انجام شده و در حجامت عضوی بسته به مشکل هر عضو حجامت در همان محل انجام می‌شود.حجامت یک نوع پاکسازی بدن است، به‌طوری که خونی که از بدن با این روش خارج می‌شود به نوعی حاوی مواد زائد بدن است.

انجام حجامت برای چه کسانی ممنوعه؟
انجام حجامت برای چه کسانی ممنوعه؟

از طرفی با ایجاد تحریک بر روی بدن در پی انجام حجامت، سیستم ایمنی بدن نیز تقویت می‌شود. انجام حجامت نیازمند داشتن شرایط جسمانی خاصی است، به‌طور مثال قوام و غلظت خون فرد باید به حدی باشد که بتوان این کار را انجام داد، بنابراین هر فردی نمی‌تواند خودسرانه حجامت کند. حجامت عمدتا در افرادی که غلظت خون و خون گرم دارند و در ابتدای فصل بهار دچار بثورات پوستی می‌شوند توصیه می‌شود و این افراد هم باید با نظر پزشک اقدام به انجام این کار کنند.

حجامت برای چه کسانی ضرر دارد؟

افراد برای بررسی مشکلات جسمانی خود ابتدای باید به پزشک طب ایرانی مراجعه کرده و در وهله اول تغذیه خود را اصلاح کرده، سپس از دمنوش‌ها و گیاهان دارویی استفاده کنند و اگر این موارد کفایت نکرد با نظر پزشک کار حجامت انجام می‌شود.

حجامت برای چه کسانی مضر است؟
حجامت برای چه کسانی مضر است؟

نکته مهم اینه ک متاسفانه بعضا شاهد انجام حجامت برای سنین چهار تا شش ماهه هستیم، این درحالی است که در کتاب “قانون” ابن سینا انجام حجامت برای سن زیر ۱۴ سال به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.
نکته مهم و پایانی در حال حاضر برای افراد بالای ۶۰ سال هم در صورت نیاز، کار حجامت با احتیاط انجام می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.